A sífutó Pónya Sára helyi idő szerint szombat este megérkezett a pekingi olimpiára, és már elfoglalta szállását a fővárostól közel 200 kilométerre fekvő csangcsiakoui zónában található faluban.

Kapcsolódó

Óriási pech, megint pozitív koronavírustesztet produkált a magyar gyorskoris

Nem utazhat így a többiek után Pekingbe.

A Honvéd Zalka SE sífutója egy számban érdekelt az olimpián: csütörtökön a klasszikus stílusú 10 kilométeren.

Pónya a múlt héten pozitív koronavírustesztet adott, ezért csak most tudott kiutazni az olimpiára.

A másik magyar sífutó, Kónya Ádám szombaton kemény edzést teljesített, de amint edző testvére, Kónya Bálint az MTI-nek elmondta: a januári koronavírus-betegség után látszik, hogy nincs olyan formában, mint amilyenben decemberben volt.

Kapcsolódó

"Mintha megloptak volna" - megvan a téli olimpia első komolyabb botránya

Az alpesi sízők akadtak ki a szervezőkre.

"Most meghajtottuk a tréninget, vasárnap kicsit lazább lesz, hétfőn pedig a verseny előtti koordinációs edzést vesszük végig pár sprinttel. Aztán kedden jöhet az olimpiai sprintverseny" - mondta Kónya Bálint.

Szeretnénk tartani azt a célt, hogy a hátrány a legjobbaktól közel 10 százalék legyen, hogy helyezésben ez mire lehet elegendő, azt nem lehet tudni.

A 30 éves rutinos Kónya Ádám Phjogcshangban sprintben a 64., 15 kilométeren pedig a 85. helyen végett. Most ezen két számon kívül a tömegrajtos szabadstílusú 50 kilométeren is rajthoz áll.

A férfi sprintet kedden, a 15 kilométert pénteken, míg az 50-et február 19-én, az utolsó előtti versenynapon rendezik.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!