A főpolgármester Klösz György egy Lánchidat ábrázoló festményét ajándékozta az egyházfőnek, akinek hitvallása közel áll hozzá.


Ferenc pápa magánlátogatáson fogadta Karácsony Gergely főpolgármestert, akit az Apostoli Nunciatúrán tartott találkozóra elkísért családja: felesége, lánya és fia is.

A Főpolgármesteri Hivatal szombati közleménye szerint

A tájékoztatás szerint Karácsony Gergely köszönetet mondott a pápának azért, hogy a válságok közepette a budapestiek erőt és bátorságot meríthetnek látogatásából és a városról is szóló szavaiból. Azt is felidézik, hogy a katolikus egyházfő magyarországi látogatásának első napján „Budapestet a történelem, a hidak és a szentek városának, a jelen és a jövő főszereplőjének nevezte”.

A főpolgármester arról beszélt Ferenc pápának, hogy „Budapest szabad, sokszínű és szolidáris városként kiemelt figyelmet fordít az elesettek, a szegények és a menekülők támogatására”.

Karácsony Gergely örömét fejezte ki, hogy a Vatikán a látogatás szimbólumának a megújuló Lánchidat választotta, utalva az emberek közötti hidak építésére, melyet a főpolgármester saját személyes küldetésének is tart.

A közleményben azt is hozzátették, hogy a városvezető vasárnap részt vesz a Kossuth téren megrendezett szentmisén és a Regina Coeli imádságon.

Arra is kitértek, hogy Karácsony Gergelyhez közel áll Ferenc pápa emberséggel, a társadalmi igazságossággal, valamint a klímavédelemmel és a környezet védelmével kapcsolatos hitvallása. Idézik a főpolgármester korábbi állítását, miszerint Ferenc pápa a világ vezetői közül talán elsőként mondta ki a legfontosabbat: „a klímaváltozással és a környezet pusztulásával szemben csak akkor tudjuk hatékonyan felvenni a harcot, ha a szegénységgel és a szociális problémákkal is szembeszállunk”.

Karácsony Gergely a Facebook-oldalán azt írta a találkozóról:

(Forrás: MTI)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!