A brit újságíró szerint ürülékkel is meg kellene dobálni a hercegnét. A véleménycikken rengetegen felháborodtak, nőgyűlőnek és aljasnak tartják. Még a lánya is elhatárolódott apjától.


Aljasnak és abuzívnak tartják Jeremy Clarkson brit újságíró, műsorvezető véleménycikkét, ami a Sun bulvárlap pénteki, nyomtatott számban jelent meg. A The Guardian szerint Clarkson azt írta a cikkben, hogy "sejti szinten" utálja Meghan Markle-t.

– írta.

Szerinte ezt minden hasonló korú ember így gondolja.

A véleménycikk nagy felháborodást keltett, rengeteg közéleti szereplő elítélte a szavai miatt.

John Bishop brit komikus szerint ez nem fekete humor, hanem nyílt felhívás egy nő megalázására és bántalmazására. Az sem érdekli, kicsoda Jeremy Clarkson, ilyet egyszerűen nem lehet leírni.

„Az, hogy Jeremy Clarkson ilyesmit leírhat, ami aztán minden szégyenérzet nélkül meg is jelenhet, mindent elmond arról, ahogyan Rupert Murdoch megmérgezte és megrontotta a közéletünket” – nyilatkozta Philip Pullman író.

Jason Manford komikus is megosztott egy fotót a cikkről: „Ha valaki ebben meg tudja védeni Clarksont, az ne válaszoljon nekem, csak kövessen ki, blokkoljon és lépjen tovább. Sosem fogunk egyet érteni” – írta.

Jeremy Clarkson kijelentéseitől még a lánya, Emily is elhatárolódott egy Instagram posztban:

– írta.

Emily Clarkson (@em_clarkson) által megosztott bejegyzés

Rajtuk kívül több brit műsorvezető is elítélte Clarksont.

Clarkson véleménycikke azt követően jelent meg, hogy bemutatták Harry herceg és Meghan Markle netflixes dokumentumfilm-sorozatát, ami nagy port kavart a brit médiában. A sorozatban rengeteg olyan állítás elhangzik, ami a királyi családot, az őket körülvevő intézmény és brit bulvármédiát negatív színben tünteti fel. Harry herceg szerint például felesége vetélését is a Daily Mail lejárató cikkei okozták.

A sorozat múlt héten bemutatott részeiről itt írtunk:


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!