Videón a munkagép, amiből mindössze kettő van az egész világon. De nem csak a gép rendkívüli, hanem az is, amit épít.

2025 tavaszára készül el teljesen a Széchenyi Egyetemi Csoport ZalaZONE tesztpályájának új része, a High-Speed Oval, ahol óránként akár 250 kilométeres sebességű járművekkel is lehet majd teszteket végezni – írja közleményében a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt.

Egyedül egy ilyen gép képes ugyanis a 47 fokos parabola kanyarok precíz és sima kialakítására. A precizitás pedig a nagy sebesség biztonságos eléréséhez és a pontos mérésekhez is elengedhetetlen.

Az oválpálya 4,5 kilométer hosszú lesz. Vizsgálják majd itt a járművek légellenállását magas sebességnél, a hajtásláncok esetében pedig a hosszú, folyamatos terhelés alatti teljesítményt. A hűtőrendszerek működését is megfigyelhetik maximális terhelés alatt. A döntött kanyarok pedig ideálisak a gumiabroncsok és futóművek stabilitásának és tartósságának mérésére.

Az épülő pályát közelről is megnéztük, TikTok csatornánkon pedig meg is mutatjuk, mit láttunk:

@szeretlekmagyarorszag.hu Tudtad, hogy van egy ilyen szuperül felszerelt tesztpályánk??#zalazone #tesztpálya #szmo #szeretlekmagyarország ♬ Jazz Hip Hop in the early 90's(219692) - TOKYO Lonesome Blue

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!