Hatalmas bukás történt a kerékpáros Lengyel Körverseny első szakaszának befutóján.


A Chorzów és Katowice közötti 196 kilométeres etap végén két holland, Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma) és Fabio Jakobsen (Deceuninck-Quick-Step) harcolt az elsőségért. A bringások hatalmas sebességgel száguldottak lefelé az utolsó lejtőn a cél felé, és Jakobsen megpróbálta jobbról megelőzni Groenewegent, aki viszont nem hagyta elmenni ellenfelét. Jakobsen a pálya melletti korlátnak csapódott, majd a célban Groenewegen is bukott, de rajtuk kívül is többen hatalmasat estek.

Az eset az egyik kameraállásból:

Massive crash on the finish line in stage 1 of ????????@Tour_de_Pologne! #TDP20 (????@sport_tvppl) pic.twitter.com/mwvDwS9Y3i

- World Cycling Stats (@wcsbike) August 5, 2020

És itt egy másik, innen jobban látszik, hogy Groenewegen szinte rátolta a korlátra Jakobsent:

Insane ending to the sprint in Katowice in the #tourofpoland #tourdepologne pic.twitter.com/UhABGeIDvS

- Scott (@scottlley) August 5, 2020

A versenyen három magyar kerékpáros, Kusztor Péter (Team Novo Nordisk), Peák Barnabás (Mitchelton-Scott) és Valter Attila (CCC Team) is részt vesz, de szerencsére mindannyian elkerülték a bukást., Azok közül, akik részesei voltak a balesetnek, Jakobsent a hírek szerint mentőhelikopter vitte kórházba, és mesterséges kómában tartják.

A Twitteren azt írták, ahol Jakobsen kirepült a pályáról, ott egy fotós és egy versenybíró is súlyosan megsérült, utóbbi kritikus állapotban van fejsérülése miatt.

Kiemelt kép: Twitter


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!