A légicsapásban meghalt az iráni Forradalmi Gárda hírszerzésének vezetője és helyettese, két további iráni katonai tanácsadó, több szíriai és palesztin tisztségviselő.


Gyaníthatóan izraeli légicsapásban semmisült meg egy lakóépület Damaszkusz szigorúan őrzött, Mazze nevű diplomatanegyedében. A szíriai állami média szerint a légicsapásban meghalt az iráni Forradalmi Gárda hírszerzésének vezetője és helyettese, két további iráni katonai tanácsadó, több szíriai és palesztin tisztségviselő.

Az AFP hírügynökség szerint az épület teljesen romba dőlt. Az épület közelében található egyébként a venezuelai és a dél-afrikai nagykövetség is. Egy meg nem nevezett tisztségviselő azt állította a tévében, hogy több rakéta csapódott be a háromemeletes épületbe, amelyben akkor tízen tartózkodtak. A környező épületek ablakai betörtek.

Egy élelmiszerbolt-tulajdonos a közelben azt mondta, hogy öt robbanást hallott, majd amikor odament a helyszínre, látta, hogy sebesülteket visznek el az épület romjaitól. Az iráni Forradalmi Gárda korábban azt közölte, hogy több rakétával támadott egy épületet, ami “egy hírszerzési főhadiszállás”.

A hatóságok szerint a rakétatámadás legalább öt civil halálát és hat további ember sebesülését okozta.

(via 24.hu, Politico)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!