A független képviselő szerint bűncselekményt követett el a miniszterelnök, és a Btk-ra hivatkozik. Nem számít arra, hogy nyomozás indul.


Hadházy Ákos független képviselő legújabb Facebook bejegyzésében közölte, hogy feljelenti a Orbán Viktor kairói útja során a honvédség 604-es Airbus repülőgépét vette igénybe. A szerdai felszállást követően azonban a gép landolt Toszkánában, ezután pedig az olaszországi Pisába és Firenzébe, majd Velencébe látogatott, ahelyett, hogy visszatért volna Budapestre. Több fotó is készült a miniszterelnökről, ahogy feleségével Lévai Anikóval sétál Firenze, majd Velence utcáin.

"Hivatali visszaélés miatt feljelentést teszek a miniszterelnök ellen.

Többen – teljesen jogosan – szóvá tették, hogy ezt a bűncselekményt követte el a kormányfő, amikor a tervezettnél másfélszer hosszabb(!) útvonalra, ezer kilométeres(!) kitérőre kötelezte a „honvédségi” utasszállító gépet, csak mert ő Toszkánába ment családi kirándulásra"- írja a Facebook posztjában Hadházy.

A Btk. 305.§-ra hivatkozik, mely szerint:

"Az a hivatalos személy, aki azért, hogy jogtalan hátrányt okozzon vagy jogtalan előnyt szerezzen

a) hivatali kötelességét megszegi,

b) hivatali hatáskörét túllépi, vagy

c) hivatali helyzetével egyébként visszaél,

bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

Hadházy képekkel, és számításokkal igyekszik alátámasztani érveit, bejegyzését pedig azzal zárja miszerint számít rá, hogy feljelentése süket fülekre talál, de azt gondolja, hogy az ügy bukása ugyanazt az üzenetet hordozza.

(...)nem árt néha újból és újból bizonyítani, mennyire nincsen már hatalomtól független ügyészségünk, másrészt az, aki ilyen esetben egy nyomozást elutasító határozatot aláír, nyilvánvalóan maga is hivatali visszaélést követ el – egy rendszerváltás esetén majd lehet, hogy a korrupciós ügyekben ilyen szálon lehet újra elindulni."- zárja bejegyzését Hadházy.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!