Vannak olyan dolgok egy kapcsolatban, amik elsőre talán ártalmatlannak tűnnek, de valójában sokkal súlyosabb problémák tünetei. Van, amire nincs más megoldás, mint a szakítás.


Van öt pszichológiai jel, ami biztosan jelzi, hogy egy kapcsolat nem működik, a párunk nem a megfelelő ember számunkra - írja a Sassy. Mutatjuk, melyek ezek:

1. Nem lehet megbeszélni a problémákat

Minden kapcsolatban vannak kisebb-nagyobb súrlódások, de a felek egy vitában is önmaguk maradhatnak, ha rendben van köztük a kríziskommunikáció. Meg kell hallgatni a másikat, megpróbálni megérteni az álláspontját, és megtalálni a közös megoldást. Ha a másik hisztizik, duzzog, akkor az nem lesz meg.

2. A párod nárcisztikus vonásokat mutat

Gyakori személyiségzavar. A nárcisztikus emberek egy pillanatra sem képesek felelősséget vállalni a tetteikért, és megérteni a másikat. Ha valamivel megbántják a másikat, ők sértődnek meg, és azonnal manipulálni kezdik a partnerüket, hogy a végén ő kérjen bocsánatot.

3. Nem tiszteli a határaidat

Olyan dolgokat akar rád erőltetni, ami neked még korai, vagy ha meg akarja változtatni a külsődet, az étkezési szokásaidat, beleszól a munkádba, minősíti a barátaidat, stb. Ezek néha ártalmatlannak tűnnek, sőt, a szerelem jelének is fel lehet fogni, de valójában nem más, mint birtoklási vágy.

4. Kritizálja az exeit

Aranyszabály: ahogy az előzőekkel bánt, úgy fog a következővel is. Elinor Greenberg pszichológus azt mondja: ha a párod szerint az exei mind "hisztis-sértődős-csapodár-kompromisszumképtelen" szörnyetegek voltak, akkor előbb-utóbb téged is annak fog tartani. Ha egy ember nem látja be a saját hibáit a múltbéli kapcsolataiban, nem fogja fel, hogy Ő mit rontott el, akkor semmit nem tanult ezekből.

5. Megjelenik az a "bizonyos" érzés a kapcsolatban

Ez pedig a megvetés. A pszichológusok szerint


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!