Hosszú idő után kiderült, hogy nem is háborús bomba van a sírban, hanem egy vascső.


Hosszú ideig kellet várnia egy miskolci asszonynak, hogy eltemethesse édesanyját. A nőnek ugyanis a sírásól azt mondták a hantról, ahova az édesanya koporsója került volna, hogy az előző temetés során egy háborús bombát találtak a sírban, de azt visszatemették a helyére. Így az asszony addig nem kaphatott engedélyt a búcsúztatásra, amíg a sírt le nem ellenőrizték.

A nő segítséget kért a rendőrségtől, de sokáig semmi sem történt. A nő ügyvédje szerint ugyanakkor a hatóságok feladata, hogy ilyen esetben intézkedjenek, de ez nem történt meg. A Blikk az illetékes rendőrkapitányságtól azt a választ kapta, hogy az ügyvéd állítása valótlan.

"A kollégáim a bejelentést követően haladéktalanul a helyszínre mentek, ahol megtették az elsődleges intézkedéseket, a Magyar Honvédség Tűzszerész Szolgálatát pedig azonnal értesítettük. A rendőrség tehát – amint a bejelentésről tudomást szerzett – a jogszabályi előírásoknak megfelelően, szakszerűen és haladéktalanul intézkedett" - nyilatkozta a lapnak Janasóczki Attila sajtószóvivő.

Végül hosszú idő után mégiscsak feltárták a hantot és fémdetektorral is átvizsgálták a területet, de kiderült, hogy a sírban lévő háborús bomba valószínűleg sokkal inkább egy helyi legenda, mint valódi robbanószer, hiszen a sírban csupán egy 15 centis fém csődarabot találtak.

"Megnyugvást jelent számomra, hogy az édesanyám abban a hantban nyugodhat, amelyet még ő választott ki magának"- mondta a lapnak az asszony, aki azóta eltemethette az édesanyját.

A lap annak is megpróbált utánajárni, hogy honnan eredhetett a háborús bomba története, de csak annyi derült ki, hogy a sírásók is egy régi kollégától hallották, aki pedig szintén csak hallotta valakitől, hogy valamikor abban a hantban pokolgépet találtak.



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!