Interjút adott Skype-on Török Gábor politológus az ATV Egyenes beszéd című műsorának a felhatalmazási törvénnyel és a jelenlegi helyzettel kapcsolatban.

A beszélgetés során azt mondta hogy minden, ami most történik, az részben 2022-ről is szól.

Török Gábor azt mondta, miután Orbán Viktorék feleszméltek a járvány okozta sokktól, arra gondolhattak, mi lesz így a 2022-es választási esélyekkel.

"Minden, ami most történik, az részben 2022-ről is szól" - jelentette ki.

hirdetés

A helyzetet elemezve azt is mondta, hogy a válságkezelés nem könnyű, az is nyilvánvaló, hogy a válság után nagyon nehéz helyzetbe fog kerülni az ország, így a a kormány is. Nekik tehát most kell előnyt szerezniük, a válságkezelés ezen szakaszában, amikor a probléma és a probléma következménye sem akkora.

Török Gábor úgy véli, a jelenlegi helyzetben nem a rendeleti kormányzás Orbán Viktorék célja, hanem a választói támogatás megtartása.

"Nyilván ehhez az a látszat kell is, hogy jól kezel egy válságot. Ez azonban kevés lesz. Azon is kell gondolkodni, mi lesz utána" – mondta a politológus.

"Én azon sem lepődnék meg, hogy ha ezután a kormány már azon gondolkodna, hogy nem fogja tudni kihúzni a 2022-es választásokig a népszerűségének megtartásával, és mondjuk egy sikeres válságkezelés után előrehozott választások irányába vinné az országot."


hirdetés