Az Index számolt be arról, hogy dr. Cs. Román egykori munkahelyén, a mátészalkai kórházban szenvedett balesetet, majd pár nappal később meghalt.

A nyugdíjas orvos egykor a kórház neorológiájának osztályvezetője volt, ezért is vitte oda kivizsgálásra egy hónappal ezelőtt súlyos beteg feleségét. A 81 éves férfit azonban szintén el kellett látni, mert a kórház parkolójában elesett és beütötte a fejét. Először a sürgősségire került, itt kezdődött a kálvária.

„Nagyon zavart volt édesapám az esés után, nehezen vette a levegőt, nehezen kommunikált, de amikor a sürgősségin az orvos megkérdezte, akkor apám azt mondta neki, hogy nincs semmi baja. Össze-vissza küldözgették az osztályok között, volt a sürgősségin, a neurológián és a belgyógyászaton is, de nem volt állandó monitoros megfigyelés alatt”

- mondta el a portálnak az orvos fia, Cs. Norbert.

Édesapja végig nagyon zavartan viselkedett, ezért azt mondták a családjának, hogy vigyék a nagykállói pszichiátriára, ahol kezelni tudják esetleges altatófüggését. Végül a nyíregyházi pszichiátriára vitték el az idős férfit, ahol azonban pár nap múlva meghalt - egyelőre nem tudják, miért.

„Senki nem tudja a halál okát. Még a mátészalkai kórházban infarktus gyanúját is felvetették, de későbbi elhalálozási helyén Nyíregyházán nem tudták megállapítani, hogy miért halt meg. Igazságügyi orvosszakértői vizsgálatot is elrendeltek”

- mondta a fia, aki feljelentést is tett apja halála körülményeinek - szerinte -furcsaságai miatt.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Cs. Norbertet arról értesítették, hogy eljárást indítottak az ügyben.

A mátészalkai kórházat is magába foglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház sajtófőnöke az Indexnek annyit mondott, hogy betegpanasz vagy hatósági megkeresés esetén mindig indul belső vizsgálat.

Címkép: Google Street View