Égzengés és szélvihar miatt a fél országra sárga figyelmeztetést adtak ki. A nyomában érkező hidegfront nem nagyon akar távozni majd.


Markáns hidegfront érkezik szerdára virradóan, amely erős, viharos szelet, sokfelé kiadós csapadékot és jelentős lehűlést hoz magával. Nemzeti ünnepünkön az Északi-középhegységben és a Tiszántúlon havas eső, hó is hullhat, a hegyekben akár több centi friss hó is összegyűlhet - írja az Időkép.

Kedden napközben a Dunántúlon egyre nagyobb területen, majd délután az északi tájakon is többfelé kialakulhat eső, zápor, néhol akár az ég is megdörrenhet. Hosszabb napos időszakokra az Alföldön számíthatunk. A déli-délnyugati szelet élénk, erős, kezdetben nyugaton és északnyugaton akár viharos lökések is kísérhetik. Reggel 0 és 11, kora délután 16 és 22 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Az ország nyugati felére sárga figyelmeztetést adtak a viharos szél, a középső részekre pedig a zivatarok miatt.

Március 15-én felhős, borongós idő lesz az ország nagy részén, csak a nyugati és az északnyugati tájakon szakadozhat fel a felhőzet a délutáni órákban. Kezdetben többfelé, délután a középső tájakon, az Alföldön és az Északi-középhegységben valószínű eső, de helyenként átmenetileg havas eső, havazás is előfordulhat. Délután nyugaton és északnyugaton már csak egy-egy kisebb futó zápor alakulhat ki. Az északi-északnyugati szél sokfelé erős, viharos lesz. Napközben 2-10 fokra van kilátás. Lesznek olyan Dunától keletre eső tájak, ahol délután hidegebb lehet, mint reggel.

Csütörtökön napközben sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő felhőkből csapadék nem várható, de reggel a keleti határhoz közeli tájakon még kisebb havas eső, esetleg hószállingózás előfordulhat. Többfelé élénk, keleten erős lehet az északi-északkeleti szél. Hideg lesz a reggel, délutánra pedig 7 és 12 fok közé melegedhet a levegő.

Pénteken valamivel több, szombaton kevesebb felhő lehet az égen. Említésre méltó csapadék egyik nap sem valószínű. A délkeleti szél elsősorban északnyugaton támadhat fel mindkét nap. Reggelente többfelé fagyhat. Pénteken 8-14, szombaton 11-16 fokra van kilátás a délutáni órákban.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!