Pénteken ismét támadás érte a rendszert. Sokan gyalázkodó leveleket kaptak.


A Telex írta meg, hogy pénteken ismét kibertámadás érte a Simple rendszerét.

A lap olvasói közül néhányan ma sem tudtak belépni a mobil applikációba, emiatt például nem tudták felmutatni a bérletüket. Sokan pedig egy levelet kaptak, amiben az OTP-t, a magyar korrupciót, illetve a „népirtó Izraelt” emlegették, és azt állították, egymillió dollárt lopta el az OTP-től, az összeget jótékony célra fordították.

A levél zárásaként további várható hekkertámadásokat helyeznek kilátásba.

A Telex megkereste az OTP-t az ügyben, ezt a választ kapták:

"A Simple rendszereit tegnap, azaz december 8-án este kibertámadás érte egy ismert hackercsoport részéről, akik más felület(ek)en eltulajdonított felhasználónév/jelszó kombinációkkal férhettek hozzá a felhasználói fiókokhoz. Ezért biztonsági okokból, átmenetileg az OTP Mobil felfüggesztette a Simple applikáció működését.

A felhasználókat anyagi kár nem érte. A jogellenes belépési kísérletek megakadályozására és a Simple-fiókok valamint az ott tárolt személyes adatok további védelmére az OTP Mobil bekapcsolta a kétfaktoros azonosítást valamennyi, már meglévő felhasználói fiók esetében. Ehhez kapcsolódóan biztonsági okokból, a veszélyeztetett Simple felhasználók jelszavát érvénytelenítette a vállalat.

Dolgozunk a rendszer helyreállításán. A támadás elkövetőinek felelősségre vonása érdekében az OTP Mobil együttműködik a hatóságokkal. Az okozott kellemetlenségekért elnézést kérünk.”


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!