Az első Orbán-kormány idején, 2001-ben Szegeden egy magáncéggel együtt privatizálták volna a helyi egészségügyi rendszert.


A szegedi egészségügyi rendszer tervezett privatizációjában is fontos szerepet vállalt a megválasztott köztársasági elnök, Sulyok Tamás – írja az RTL.hu.

Ő vezette ugyanis a Szegedi Egészségügyi Intézményfejlesztő Közalapítványt. Működésükhöz az önkormányzattól is kaptak támogatást.

Ezt tervezték a város akkori fideszes polgármesterével együtt. „A Fidesz szegedi polgármestere karöltve Sulyok Tamással az egész szegedi közegészségügyet szerette volna egy alapítványba betolni. Megelőzték korukat, azt is mondhatnám” – mondta el a Híradónak Ujhelyi István, volt MSZP-s politikus, EP-képviselő.

„Sulyok Tamás végig, következetesen a Fidesz egyik háttérembere volt. Azt pedig, hogy az önkormányzatnak jogi tanácsokat adó ügyvédi iroda vezetője, névadója, közben pedig egy közalapítvány élén próbálja privatizálni a polgármesterrel együtt a szegedi egészségügyet, ez erkölcsileg önmagáért beszél” – tette hozzá.

A Sulyok Tamás közreműködésével tervezett szegedi egészségügyi privatizációból végül nem lett semmi. Az első Orbán-kormány akkori egészségügyi minisztere végül leállíttatta a privatizációt, miután nagy ellenállásba ütközött az orvosi kamara és a szakszervezetek részéről is. A Fidesz pedig azóta kategorikusan elveti az egészségügy magánosításának kérdését.

Sulyok Tamás köztársasági elnöki bemutatkozó beszédében hétfőn a Parlamentben úgy fogalmazott: „A szenvedők, az idős, a beteg, a magányos emberek mindig számíthatnak figyelmemre és támogatásomra.”

Ahogy arról korábban is írtunk, az új államfő a 90-es évek elején tulajdonosa volt egy MLM-cégnek.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!