Egyedüli magyarként vett részt a világ egyik leggyilkosabb futóversenyén a szegedi Barta Tamás. A november 28-án elstartolt versenyen hat nap alatt 250 kilométert tesznek meg a futók a perui Atacama-sivatagban.

A szegedi futó a leghosszabb, 68,4 kilométeres távot 23 óra 58 perc alatt teljesítette. Amikor legutóbb elérte őt a Délmagyar, még 20 kilométere volt hátra a közel 250-ből.

Indulás előtt a Facebookra feltöltött egy fotót az útvonalról:

peru

A versenyző a lapnak azt nyilatkozta, egyszere nehéz és gyönyörű, "menny és pokol" a verseny.

Tamásnak nem indult jól a megmérettetés, ugyanis az első napon elkapott egy fertőzést, ezért négy napig nem tudott semmit sem enni, csak ivott.

"Pénteken a hosszú távon, a 68,4 kilométeres szakaszon meg kellett állnom, annyira fájt a vállam és a gyomrom. Éjfélkor ledőltem egy kicsit a negyedik ellenőrző pontnál, mert úgy éreztem, itt a vég, nem tudok tovább menni. Fájt mindenem és rettenetesen hideg volt. Elaludtam a csillagos ég alatt egy hálózsákban, nagyon fáztam, de olyan fáradt voltam, hogy nem érdekelt" - mesélte a lapnak, majd visszaemlékezett: éjjel kettőkor kelt fel, és indult tovább teljesen egyedül, a teliholdas éjszakában, a 2-3 fokban.

"Senki se volt előttem és mögöttem, még kilométerekre se. Olyan csend és béke volt, amit soha nem felejtek el! Hihetetlen élmény volt! Valami vitt tovább, és hajnalra elértem az óceánt. Gyönyörű volt a napfelkelte, soha életemben nem láttam még ilyet!"

Barta Tamás hamarosan beér a célba, hiszen legutolsó bejelentkezésekor már csak 20 kilométere volt hátra.

Fotók: Facebook



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!