A hétfőn megválasztott köztársasági elnökhöz köthető boltokban aranyat, legót, sztereómagnót és italokat lehetett vásárolni német márkáért.


A HVG írta meg elsőként, hogy piramis-szerű kereskedelmi és marketinghálózatot működtetett a rendszerváltás idején Sulyok Tamás. A hétfőn megválasztott köztársasági elnök valutásboltjaiban aranyat, videókazettákat és legót is lehetett kapni. Előfordult olyan is, hogy az ügynökeik engedély nélkül árusítottak, így a pénzügyőrök bezárták a bazárt. Sulyok Tamás szerint a cége MLM-rendszerben működött, és jogszerűtlenül senkinek nem okozott kárt, derült ki az RTL Híradóból.

A Délmagyarország 1990-es cikke szerint a Selco Kft. egyedülálló értékesítési módszerrel reklámozta magát. Az ügyvezető elmondása szerint a cég piramis-szerűen épült fel, munkatársaik pedig bért nem, csak jutalékot kaptak.

Valutás boltjaik is voltak országszerte, ahol aranyat, legót, sztereómagnót és italokat lehetett vásárolni német márkáért. Problémájuk abból lett, amikor az aranyat nemcsak a boltokban, hanem ügynökökkel is elkezdték árusítani, engedély nélkül. A Veszprémi Napló írta meg 1992-ben, hogy a pénzügyőrök ezért bezáratták az aranybazárt.

A Fidesztől az RTL Híradó nem kapott választ arra, hogy Sulyok Tamás jelölése előtt tisztában voltak-e korábbi üzleti tevékenységével. Az Alkotmánybíróság sajtóosztálya azt írta, hogy a cég tevékenysége nem hasonlítható piramisjátékhoz, hanem a manapság is népszerű MLM-elven működött az értékesítési tevékenysége. Sulyok Tamásnak nincs tudomása arról, hogy a vállalkozás miatt bárkinek jogszerűtlenül vesztesége keletkezett volna.

Mint írták, abban az időben az ügyvédi és a vállalkozó tevékenység nem különült el élesen egymástól, Sulyok Tamás végül idő hiányában hagyott fel a vállalkozói tevékenysége nagy részével. Titanic Tanácsadó és Szolgáltató kft nevű cége azonban a HVG szerint alkotmánybíróvá választásakor még megvolt.

Az RTL Híradó riportját itt lehet megnézni:

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!