Létezik egy orvos, aki könyvet is írt a helyes székelési szokásokról. Szinte biztos, hogy te is elkövetsz néhányat a hibák közül, amire felhívja a figyelmet.


Vajon mi a meglepőbb? Hogy létezik olyan szakma, hogy "fardoktor" (angol eredetiben: bum doctor, ahol a bum a szlengben hátsó fertályt, feneket jelent), vagy az, hogy szembesít vele, hogy eddig szinte mind rosszul csináltuk az egyik napi rutincselekedetünket, ami nem más, mint a: kakilás.

Nehéz elképzelni, hogy mit lehet rosszul tenni egy ilyen pofonegyszerű dologban: ingert érzünk, mosdót látogatunk, megkönnyebbülünk, valamilyen módon megtisztítjuk magunkat, és már végeztünk is – gondoltuk eddig! Ám Dr. Evan Goldstein most figyelmeztet minket arra, hogy ez az – átlagosan kb. 10-15 percet igénybe vevő – eseménysorozat számos olyan buktatót rejt magában, amikkel akár komoly egészségkárosodást is okozhatunk magunknak. Az orvos általános sebészként végzett, de munkája során részben a végbél és környékének egészségügyi kérdéseivel kezdett foglalkozni, beleértve ebbe a székletürítés körüli kérdéseket is.

És hogy mit ronthatunk el a vécézés közben?

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!