Tudtad, hogy ha egy évig nem nyeri meg senki a főnyereményt, azt a többi nyertes között sorsolják ki?


Rekord közelbe ért Magyarország legnépszerűbb számsorsjátékának jackpotja, már 5,1 milliárd forintért izgulhatnak az ikszelők az Ötöslottón – írja közleményében a Szerencsejáték Zrt. A hatalmas összeg a játékoskedvet is fokozza, több mint 45%-kal nőtt a játékban részt vevő szelvények száma a halmozódás első hetéhez viszonyítva.

Napra pontosan 67 évvel ezelőtt, vagyis 1957. január 17-én bízta meg Kossa István pénzügyminiszter az Országos Takarékpénztárat a lottó megszervezésével. Az első szelvények értékesítését követően az Ötöslottó sorsológömbje 1957. március 7-én pördült meg a MEDOSZ, vagyis a Mezőgazdasági, Erdészeti és Vízügyi Dolgozók Szakszervezetének kultúrotthonában, ahol már másfél millió szelvény tulajdonosa várta az öt nyerőszámot, az első telitalálatosra pedig 5 hetet kellett várni.

Az Ötöslottó most július óta várja telitalálatosát, és már több mint 5 milliárd forinttal kecsegteti a játékosokat. A közel fél éve tartó halmozódás és a csúcsokat döntögető főnyeremény a játékosok kedvét is fokozta, hiszen a halmozódás kezdetéhez viszonyítva már több mint 45%-kal nőtt a feladott szelvények száma. A játék 24 hetes halmozódása alatt már majdnem hatszázan örülhettek milliós nyereményüknek, 590 játékos volt csupán egy nyerőszámra a telitalálatostól.

Az Ötöslottó története során a legrövidebb halmozódás 1 hét volt, a leghosszabb pedig 39, amire legutóbb négy éve volt példa, 2020. 13. játékhetén ugyanis megszületett az Ötöslottó történetének legnagyobb főnyereménye.

A nyeremény halmozódására 52 hét áll rendelkezésre, ezután a főnyeremény nem növekszik tovább. Ha az utolsó sorsoláson sincs telitalálatos szelvény, akkor a főnyeremény a részvételi szabályzat alapján a többi nyertes között kerül felosztásra – erre azonban a játék 67 éves története során még egyszer sem volt példa.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!