A Külügyminisztérium szerint több mint 2 millió forintot fizetett be a tárcának a miniszterelnök.


Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy egy elegáns római luxusétteremben ebédelt Orbán Viktor és felesége, Lévai Anikó, amikor Rómában lerótták kegyeletüket XVI. Benedek emeritus pápa ravatalánál.

Később kiderült, hogy a miniszterelnök hivatalos delegáció keretében, kormánygéppel, de horvátországi nyaralásáról közvetlenül utazott az olasz fővárosba. Miután Orbán környezete nem válaszolt az úttal kapcsolatos kérdésekre, a K-Monitor pert indított, ami után kiderült: a miniszterelnök 631 610 forintot fizetett családtagjai utazása kapcsán.

Az ezzel kapcsolatos igazoló dokumentumokat azonban a civil szervezet kérése ellenére sem adta ki a tárca – írja a 24.hu

Az viszont kiderítették, hogy 2015 és 2022 között Orbán Viktor családtagjainak utazási költségét összesen 2 167 185 forint összegű befizetésként lekönyvelték, azaz ennyit fizetett meg a miniszterelnök családtagjai utazása okán. A több mint 2 milliós befizetés minden esetben a római út, illetve az azutáni utazások miatt jött össze, öt alkalomból.

Bár Havasi Bertalan azt állította, hogy a befizetés az „eddigi gyakorlatnak megfelelően” történt, a K-Monitor 2015 és 2021 között nem talált ilyen befizetést.

A miniszterelnöki protokollal és az utazásokkal szintén összefüggésbe hozható Miniszterelnöki Kabinetiroda és Miniszterelnökség úgy nyilatkozott, részükre nem történt hasonló befizetés – írja a portál.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!