Ha valaki arra számított, hogy a preferált kistelepülések esetén ugyanolyan feltételekkel marad meg a CSOK, csak megemelt összeggel, annak csalódnia kell. Mutatjuk, miért.


Június végén jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, hogy átalakulnak a családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) feltételei.

Az mfor.hu szerint az már akkor kiderült, hogy a nagyobb települések esetén kivezetik a támogatást, de az ígéret az volt, hogy a preferált kistelepüléseken még emelkedik is kedvezmény összege.

A "kistelepüléseken nyújtható otthonteremtési támogatásokról" címmel megjelent rendelethez egy mellékletben csatolták a preferált kistelepülések listáját. Ez a lista az 5256. számú oldalon indul a mellékelt dokumentumban, ahol ABC-sorrendben sorolják a településeket. A listát itt lehet böngészni.

Fontos megjegyezni, hogy a felsorolt települések mellett külterületi ingatlanok esetében is megmarad a CSOK, abban az esetben, ha a megnevezése tanya, vagy birtokközpont, illetve lakóépület is található a telken.

Azonban ha valaki arra számított, hogy a preferált kistelepülések esetén ugyanolyan feltételekkel marad meg a CSOK, csak megemelt összeggel, annak csalódnia kell. Az új lakások esetében ugyanis nem emelkedik a kedvezmény, tehát marad

2 gyermek esetén 2,6 millió forint

3, vagy több gyermek esetén 10 millió forint

az igénybe vehető összeg.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!