Egyes elemzők szerint irracionális piaci folyamatok zajlanak.


Bajba került egy európai nagybank, ezúttal a Deutsche Bank vesztett sokat értékéből a nap folyamán - írja a 444.hu.

Azt még nem tudni pontosan, hogy miért, de

Az elemzők szerint a német bank az elmúlt években komoly válság után állt talpra. Pénteken pont azt jelentették be, hogy adósságvisszavásárlásba kezdenek.

Attól tartanak, hogy a médiában megjelenő szalagcímek befolyásolják a befektetők döntéseit, függetlenül attól, hogy a megjelenő értelmezések helyesek vagy helytelenek voltak-e.

A Deutsche Bank árfolyama pénteken 15 százalékot esett, ekkora visszaesésre 2020 márciusa, a járvány kezdete óta nem volt példa.

Más nagy európai bank is veszített árfolyamából a nap folyamán. A héten a nagyobb jegybankok ismét aláhúzták, hogy a bankszektorok stabilak és jó állapotban vannak, igaz, közben a Fed nyomán több európai jegybank is tovább emelte az alapkamatot, amiről sejteni lehetett, hogy turbulenciákat okozhat a bankoknál.

Egy elemző, Stuart Graham szerint a Deutsche részvényeinek zuhanása mögött olyan tényezőket lehet esetleg felsorolni (például az amerikai ingatlanpiacnak való túlzott kitettség) mellyel eddig is tisztában volt mindenki, és nem is nagyon rémisztő dolgok. Szerinte egy nemrég alapos átszervezésen átesett Deutsche helyzetét nem lehet a Credit Suisse-hoz hasonlítani.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!