Haladéktalanul kivizsgálja a kormányhivatal a budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren kedden órákon át veszteglő légi járat ügyét.

Mint azt mi is megírtuk, a Ryanair légitársaság járata a nap folyamán mintegy hat órán át vesztegelt a repülőtéren.

A repülőnek reggel fél hétkor kellett volna felszállnia ám ahelyett, hogy az utasok már leszálltak volna a célállomáson, helyette a repülőtéren köröztek a géppel.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és György István területi közigazgatásért felelős államtitkár fogyasztóvédelmi vizsgálatra utasította Budapest Főváros Kormányhivatalát, hogy megállapítsák: az eset kezelése során a Ryanair eleget tett-e jogszabályi kötelezettségeinek.

hirdetés

"Felháborítónak tartjuk, ahogyan a légitársaság kezelte a felmerült problémát. Az utasoknak joguk van a tájékoztatáshoz, a légitársaságtól pedig elvárható, hogy mindent megtegyenek a kényelmetlenségek csökkentése érdekében"

- írták.

A fogyasztóvédelmi vizsgálat során a kormányhivatal feladata megállapítani, hogy a Ryanair eleget tett-e az utasokkal szembeni kötelezettségeinek - írták, hozzátéve, hogy minden esetben szigorúan fellépnek az utasok jogainak védelme érdekében.


hirdetés