A végrehajtói kar elnöke hallhatóan aggódott, tartott a sajtóbotránytól, és az államtitkár segítségét kérte.


A Blikk ezúttal egy olyan hanganyagot osztott meg a Schadl-Völner ügyben, amiben a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke és egy barátja, „R” között zajlott. R szintén vádlott a büntetőeljárásban, ugyanis megpróbálta egy felnőttképzéssel foglalkozó iskola engedélyét elintéztetni Schadl segítségével Völner Pál által, hogy egy nagyobb összeghez jussanak. Ráadásul R. figyelmeztette Schadlt arra, hogy áskálódnak ellene.

Részlet a beszélgetésből:

R: „Nem akarom, mert a tiédet már szerintem hallgatják.”

Kicsit később R. elárulta, hogy egy bizonyos „barátról”, Zs.-ről van szó.

R.: „El fogom mondani, hol van most, hol kapta a vizsgálatot, hogy mitől fél, mi alól akar kibújni, az eredeti papírok, a feljelentés, amit el akar küldeni a miniszter asszonynak. Hogy ki az embere, hogy a parlamenti csávónak mennyit ad, hogy vigye oda Orbánhoz, hogy kitálaljon… És ígértem a két gyereknek három-három kilót, azért mondtam tegnap a hatot. Én azt gondolom, ez nem egy sátáni összeg.”

Egy másik beszélgetésből kiderült, hogy a barát valóban felkereste Schadlt, aki viszont óvatos lett.

„Ez a nagy trükk, hogy ott próbál valami hülyeséget kiszedni belőlem, valami olyasmit kimondatni, kifacsartatni, amivel tud b.szakodni … Gyakorlatilag lesz.pott az ember… Gyuri, légy szíves, nagyon szépen köszönöm, nagyon aranyos vagy” - mondta később R-nek.

Nem is hagyták a nyugodni a történtek, és felhívta Völner Pált, hogy beszélni tudjon Varga Judittal, hogy bebiztosítsa magát.

Völner: „Mit jelöljünk meg neki?”

Schadl: „A tényleges téma a következő. Itt elindultak ugye ezek a felfüggesztések, fegyelmi eljárások, és nagyon barátságtalan reakciók vannak. Majd neked személyesen elmondom, de már ilyen fenyegetésekig mennek, meg közölték, hogy mindenkit lejáratnak, meg…”

Völner: „Én nagyon szívesen kezelem. Ha van ilyen, a minisztérium nem hagyja szó nélkül.”

Schadl később azon aggódott, hogy sajtóbotrányba fog keveredni, de a volt államtitkár megnyugtatta, hogy azt ő elviszi, ha kell, reagálnak valamelyik fórumon.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!