Az ukrán szárazföldi erők parancsnoka szerint az orosz zsoldoscsapatok jelentősen meggyengültek, ők pedig ezt hamarosan ki is fogják használni.


A négy hónapja védekezésre kényszerülő ukrán erők a nagyon közeli jövőben ellentámadást fognak indítani az orosz csapatok ellen - erről írt Olekszandr Szirszkij, az ukrán szárazföldi erők parancsnoka a Telegram-csatornáján csütörtökön.

Szirkszkij szerint a Bahmut elfoglalására törekvő Wagner zsoldoshadsereg „jelentősen meggyengült” és fogy az ereje.

- mondta a szárazföldi erők főparancsnoka, utalva a korábbi sikeres ukrán ellentámadásokra, amelyek fordulópontot jelentettek a háborúban.

A frontvonalak Ukrajnában tavaly november óta nagyrészt megmerevedtek. A leghevesebb harcok most a kelet-ukrajnai Bahmutért folynak. Egy ideig úgy tűnt, hogy az ukránok kénytelenek lesznek feladni a várost, de mégsem vonultak ki. Azonban az orosz erők sem tudtak jelentős sikereket elérni.

Az Al Jazzera tudósításában azt is kiemeli, hogy a Wagner-csoport vezére hétfőn közzétette egy levelet, amelyet a védelmi miniszternek írt.

A Wagner-vezér egyben azt követelte Szergej Sojgutól, hogy tegyen lépéseket ennek megakadályozására, illetve figyelmeztette a „negatív következményekre”, ha ez nem sikerül.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!