Petro Porosenko szerint egyértelműen felfedezhetők az orosz magánhadsereg kéznyomai a múlt szombati akción.


Oroszország részt vehetett a Hamász terroristáinak kiképzésében az egykori ukrán elnök szerint, írja az Euroactiv. Petro Porosenko úgy véli, hogy a múlt szombati akció kísértetiesen hasonlít a Wagner-csoport korábbi akcióira például Szeverodonyeckben, Szoledarban vagy Bahmutban.

Porosenko „teljesen biztos” abban, hogy a Wagner-csoport kiképzőit Szíriából a Gázai-övezetbe vezényelhették, ahol a szélsőséges csoport terroristáit felkészítették fel az október 7-i támadásra. A brüsszeli portál szerint azonban az ukrán politikusnak erre semmilyen konkrét bizonyítéka nincs.

Porosenko kijelentéseivel egyetért a Putyin egyik legnagyobb kritikusának számító General SVR nevű Telegram-csatorna kezelője is. Szerinte a harcosok felkészítésében a Wagner mellett az utóbbi időben feltűnt Redut magánhadsereg is részt vehetett az orosz vezetés tudtával.

A Hamász terroristái múlt héten 1300-nál is több embert mészároltak le Izraelben, és nagyjából 150 túszt hurcoltak magukkal a Gázai-övezetbe. Izrael azóta folyamatos légicsapásokkal sújtja a területet, miközben a hadsereg bevonulását készítik elő.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!