Az amerikai elnök kedden este Philadelphiában az ABC televízió által szervezett közönségtalálkozón elutasította, hogy Amerikát faji megosztottság jellemezné - írta az MTI. Donald Trump szerint a rasszizmus nem jelent rendszerszintű problémát, a rendőri erőszak elleni tiltakozásokat sem lehet azzal magyarázni.

A probléma a fojtófogást alkalmazó rendőrökkel van.

Az elnök tragikusnak nevezte a kentuckyi Brionna Taylor és a minneapolisi George Floyd halálát, de azt mondta, az amerikai rendőrök általában nagyszerű munkát végeznek,

99 százalékuk nagyszerű ember,

a közülük erőszakosan fellépők is többnyire csak azért alkalmaznak fojtófogást, mert nagyon rövid idő alatt kell dönteniük.

Amikor a rendezvényen egy meghívott vendég azt firtatta, miért próbálta kicsinyíteni a súlyosságát a koronavírus-járványnak, amely nagyon sok áldozatot szed a színesbőrű amerikaiak körében, az elnök azt mondta, szerinte jól reagált, nagyon is erőteljes intézkedéseket hozott.

Ezért hallgatta el Trump a járvány súlyosságát

Az elnök már februárban pontosan tudta, milyen veszélyes a koronavírus, de nem akart pánikot.

Szerinte a Kínából és Európából érkező beutazások megtiltásával sok amerikai életét sikerült megmenteni.

Ha nem hoztam volna meg ezt a döntést, akkor több ezernyi, vagy még annál is több életet veszítettünk volna el.

Műsorvezetői kérdésre Trump közölte, hogy a koronavírus elleni vakcina akár hetek múlva készen lehet.

Nagyon közel állunk hozzá

- mondta. Szerint három-négy hét múlva meglesz az oltóanyag.

Októberre kész lesz a Pfizer vakcinája

Azt ígérik, az oltóanyag hatékony és biztonságos lesz.

Közben demokrata kihívója, Joe Biden Floridában kampányolt, elsősorban annak érdekében, hogy megszerezze a spanyolajkúak támogatását. Floridában a lakosság 27 százaléka spanyolajkú, ezért voksuk döntő lehet az elnökválasztáson.

Biden Tampában és Kissimme-ben tagállami státust ígért Puerto Ricónak, azt ígérte, megértőbb lenne a latin-amerikai országok problémáival, nem lesz olyan konfrontatív, mint Trump.

Kiemelt kép: MTI/AP/Alex Brandon


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!