Szabadalom-ellopással vádolja a Tesla alapítóját Roberto Escobar, az egykor mindenható kolumbiai drogbáró bátyja, és szerinte ezért meg kell lakolnia.

A 72 éves Escobar azt állítja, hogy azt a lángszórót, amelyet Elon Musk elkezdett árulni, ők tervezték öccsével, az 1993-ban megölt Pablóval.

A báty, aki egykor Pablo könyvelője volt, az elmúlt években a család hírhedtté vált nevét használta fel, hogy betörjön a legális üzleti életbe és cégvezetője, Olof Gustafsson, a napokban jelentette be, hogy marketing-weboldaluk, az escobarinc.com a jövő évtől kezdi el a Pablo Escobar márkanevű termékek forgalmazását.

Nem ez az első eset, hogy az idősebbik Escobar a családi „örökség” védelmére kel. 2016 júliusában például pert indított a Netflix ellen a Narcos tv-sorozat miatt, amely öccsének életén alapul, és egymilliárd dolláros kártérítést követelt. Végül sikerült peren kívül megegyezniük.

Most Roberto Elon Muskra akar lesújtani, mert az amerikai multimilliárdos cége, a The Boring Company 2018 januárjában elkezdett árulni egy lángszórót, amelyhez egy kis propántartály járul. Az eszközt, bizonyos vámszabályok megkerülése végett Not-A-Flamethrower (nem lángszóró) néven árusítják – írja a Sun

Escobarnak meggyőződése, hogy Musk „ellopta” az ő ötletüket, miután egyik mérnöke 2017 nyarán ellátogatott az ő üzemükbe. Állítólag egy „játéklángszóróról” is beszélgettek.

Amikor az idén a kolumbiai üzletember először megfenyegette Muskot, hogy beperli, az amerikai így válaszolt:

„Ez nem lángszóró, seňor Escobar”.

A Boring Company honlapja szerint eddig 20 ezer kelt el a Not-A-FlameThrowerből, de további vásárlásra már nincs lehetőség. Az eBay-en még kapható néhány modell 1200 dolláros áron.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>