Steven Semmens még 2018-ban haragította magára a drogkereskedőket, azóta előlük és a rendőrök elől is menekült. Most viszont lebukott és 13 évre börtönbe kerül Nagy-Britanniában. Persze ott sem biztos, hogy biztonságban lesz.


2018-ban a dél-amerikai országba tett utazása során Steven Semmens-t lefilmezték, amint kokaint borít Pablo Escobar sírkövére, majd felszívja azt. Azt mondta, hogy fogadásból hajtotta végre a mutatványt, és nem gondolta volna, hogy a dolgok ennyire elfajulnak. A Facebookon élőben közvetített felvétel ugyanis gyorsan eljutott a hatóságokhoz és a kartellekhez is.

- nyilatkozta 2018-ban.

Azóta egyfolytában menekült, leborotválta a haját, és a kartellek, valamint a rendőrök elől is próbált elbújni. Most viszont elfogták, és Nagy Britanniában bíróság elé állították. Semmenst és négy másik bűntársát összesen több mint 52 év börtönbüntetésre ítélték, mivel nagy mennyiségben akartak kokaint becsempészni Wales-be.

Semmens feladata az volt, hogy kokaint szerezzen Kolumbiában, illetve felvételt készítsen a drogról, amit aztán egy másik társa megmutathat a potenciális vevőknek. A bíróság szerint viszont végül egy grammot sem sikerült behozniuk az országba.

Ügyvédje azt mondta, hogy Semmens egy nagyon naiv ember, aki fantáziavilágban él, a drogkereskedelemből pedig alig származott haszna - írja a Daily Star.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!