Huszonöt évnyi hallgatás után írt könyvet Pablo Escobar felesége, amit a szerző, Victoria Eugenia Henao decemberben mutat be Budapesten. A netflixes Narcosból csak Tataként ismert, ma 58 éves nő az ígéretek szerint mindent elmesél a Mrs. Escobar - Életem Pablóval című kötetében.


Tata tizenöt évesen lett az akkor huszonhat éves Pablo Escobar felesége. Megtapasztalta az igazi luxust: Bogotából naponta hozták neki magánrepülővel a friss virágot, festményeket gyűjtött, és a házukban ott lógott egy-egy darab Picassótól, Dalitól vagy Boterótól a Rodin-szobrokról nem is beszélve. A fényűző életnek Escobar a kolumbiai állam és később a rivális Cali kartell elleni drogháborúja vetett véget, a család kilenc éven át bujkált. A kétgyerekes nő elvesztette a testvérét, több rokonát, a gyerekek tanítóit, a kislánya dadáját és fia legjobb barátját is. Escobar halála után alig több mint harmincévesen kellett új életet kezdenie. A Cali kartellnél gyerekei életéért alkut kötött, vagyonát feladta, nevet változtatott, és Buenos Airesben kezdett tiszta lappal.

A könyvet december elején mutatják be nálunk, és a megjelenés hetében Budapestre érkezik a szerző, aki Budapesten, illetve Debrecenben is dedikál majd.

Kiemelt kép: Escobar anyja, Hermilda de Escobar a barátokkal és a családdal emlékezik fia halálára 1994-ben.
GUILLERMO TAPIA / AFPGUILLERMO TAPIA / AFP


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!