A jó idő beköszöntével ideális alkalom nyílik a tisztításra, méregtelenítésre, ehhez pedig a természettől kapunk hathatós segítséget gyógynövények képében. Mit válasszunk közülük, ha szeretnénk frissen nekivágni az év legaktívabb hónapjainak? Cikkünkben ehhez nyújtunk segítséget.


A tavasz felébreszti az újrakezdés vágyát, amelyet márciustól, áprilistól a környezetünkben is gyönyörűen szemléltet a zöld szín üdesége, frissessége. A jó idő beköszöntével ideális alkalom nyílik a tisztításra, méregtelenítésre, ehhez pedig a természettől kapunk hathatós segítséget gyógynövények képében. Mit válasszunk közülük, ha szeretnénk frissen nekivágni az év legaktívabb hónapjainak? Cikkünkben ehhez nyújtunk segítséget.

A tavaszi megtisztulás letéteményese, a csalán

A tavaszi gyógynövényeket gyakran használják tavaszi kúrákhoz, mivel vitaminokban és ásványi anyagokban gazdagok, antioxidáns flavonoidokat, klorofillt és egyéb hasznos hatóanyagokat tartalmaznak.

  • A tavaszi kúrákban használt vadon termő gyógynövényekre jellemző, hogy vízelvezető, vizelethajtó, átmosó, vértisztító és vitalizáló hatásúak.
  • Serkentik az anyagcserét, képesek megkötni a káros anyagokat és segítenek kiüríteni azokat a szervezetből.
  • Ilyen vadon termő gyógynövények a pitypang, a medvehagyma és a csalán.

  • ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!