Az ingyenes Rendőrmúzeum 18+-os szobájában sokkoló magyar bűnesetek tárgyi bizonyítékait is láthatjuk - ahogyan 1932-ben használt bilincset, Kántor kutya preparátumát és Rózsa Sándor betyár koponyáját is.

Bevallom, tősgyökeres budapestiként soha nem hallottam a Keleti pályaudvar közelében található Rendőrmúzeumról, amíg a barátnőm el nem vitt oda – azon pedig még ő is meglepődött, hogy ingyenes a belépés. Némi könnyed kultúrprogramért mentünk, de annál súlyosabb kövekkel a lelkünkben távoztunk.

Az első terem mondhatni a kóbor apácák megtévesztésére szolgál, hogy azt hidd, ennyi az egész, hogy megnézel egy rendőrzenekari karmesteri pálcát 1937-ből és egy konstábler botot 1861-ből. Meg egy kazalnyi régi kitüntetést, igazolványt, sisakot, egyenruhát, sokkolót, paprikaspray-t, vagy éppen egy csendőresküt 1920-ból. De van ott még szolgálati rendőrlópatkó, kissé BDSM-hangulatú bilincsek és gumibotok időrendbe téve, és egy terebélyes 20. század közepi nehéz géppuska is, viszont az izgalmak nem itt kezdődnek.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!