Szijjártó Péter a közösségi oldalára feltöltött képek, bejegyzések tanúsága szerint hétfőn repülővel ment Székelyföldre tárgyalni és kampányolni. A Krónika azt írja, a külügyminisztert a marosvásárhelyi repülőtéren Tóth László csíkszeredai főkonzul és Zákonyi Botond bukaresti nagykövet fogadta.

Marosvásárhelyen a megye magyar politikai vezetői megköszönték az Orbán-kormány anyagi, morális támogatását. Szerintük az jelentősen hozzájárul a magyar közösség megerősödéséhez, a térség gazdasági fejlesztéséhez.

Szijjártó Péter jelezte tárgyalópartnereinek, ez így marad a jövőben is. A magyar külügyminiszter ezt követően már hivatali autóval utazott tovább Sepsiszentgyörgyre, Facebook-bejegyzésében pedig egyértelművé is tette, kampányolni ment.

Az április 3-i választás sorsdöntő jelentőségű lesz az anyaország és a határon túli magyarok szempontjából is.
Számítunk az erdélyiek szavazataira is! Fontos, egyetlen szavazat se vesszen el!

A tárcavezető később jelentős fordulatnak nevezte, hogy a baloldali kormány korábban ellenséges és lekicsinylő hozzáállást tanúsított a határon túli magyarokkal kapcsolatban, de a jobboldal győzelmével ezt olyan intézkedések váltották fel, amelyek fókuszában az érintett közösségek megerősítése és támogatása áll. Mint mondta, a magyar választás az egész nemzet jövőjét meghatározza.

A miniszter szerint a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) fontos stabilizáló szerepet tölt be a román belpolitikában, kormányzati szerepvállalása egyértelműen pozitív hatással van a két ország együttműködésére. Úgy vélte, az elmúlt tíz évben most vannak legjobb állapotban a kétoldalú kapcsolatok, de a magyar kormány még tovább szeretné javítani a viszonyt.

Közölte: a magyar állampolgárok március 19-től reggel 6 óra és este 10 óra között mindennap leadhatják a voksukat Magyarország bukaresti, kolozsvári és csíkszeredai diplomáciai képviseletén.

Kapcsolódó

Orbán Viktor valódi szupersztár Erdélyben

A Fidesz elnöke népszerűbb Kelemen Hunornál, az RMDSZ elnökénél is.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!