Hadházy Ákos szerint a repülőút többmillió forintba kerülhetett, ráadásul legfeljebb egy órát nyertek vele.


Mi is beszámoltunk róla, hogy Hadházy Ákos a közösségi oldalán írt Orbán Viktor maribori utazásáról. A képviselő térképen is megmutatta, hogy a miniszterelnök és Szijjártó Péter repülővel ment a határhoz közeli szlovén városba.

ráadául legfeljebb egy órát nyert vele a magyar kormányfő és kísérete. Hadházy szerint ez csak azt bizonyítja, hogy Orbán Viktor elvesztette a kapcsolatát a valósággal.

Az RTL beszámolója szerint azonban a repülőn kívül egy kormányzati autókonvoj is ment Szlovéniába.

Orbán a közösségi oldalán megmutatta, hogy elindult Mariborba, de a képen épp egy autóba szállt be. Az utazás célja többek között az volt, hogy átadja Szijjártó Péter külügyminiszterrel és szlovén kollégáikkal együtt a két ország közötti elektromos távvezetéket.

„Amikor bizonytalan idők vannak akkor a jó szomszédi kapcsolat mindig felértékelődik és ez a jó szomszédsági kapcsolatok iránti vágyat is megnöveli” - mondta.

A Híradó a szlovén televízió felvétele alapján arról számolt be, hogy a magyar miniszterelnököt legalább négy magyar rendszámú, kormányzati kisbusz kísérte Szlovéniába.

„Nem érzi át azt, hogy milyen nehéz helyzetbe került többmillió magyar állampolgár. Persze lehetne más olvasata is a dolognak. Lehet, hogy nem kapott benzint a kocsijába, mert nagyon sokan nem kapnak most, vagy csak hosszú sorban állással. Vagy az is lehet, hogy nagyon sietni akart, hogy tárgyaljon a tanárokkal, diákokkal" - mondta.

Az útról a Népszavának a miniszterelnök sajtófőnöke annyit írt: "meg tudja erősíteni", hogy Orbán Viktor és Szijjártó Péter repülővel utazott Szlovéniába.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!