A gyanú szerint a szocialista képviselő Baja Ferenc volt miniszterrel együtt egy BKV-s tenderen induló cég döntéshozójától súlyos pénzeket kértek, hogy ne akadályozzák politikai befolyásukkal a pályázat megnyerését.


Volt minisztert és szocialista országgyűlési képviselőt is gyanúsít az ügyészség egy meglehetősen súlyos ügyben - írta meg a Blikk.

A gyanú szerint Baja Ferenc volt miniszterrel együtt egy BKV-s tenderen induló cég döntéshozójától súlyos pénzeket kértek, hogy ne akadályozzák "politikai befolyásukkal" a pályázat megnyerését.

A Legfőbb Ügyészség hétfői közleménye szerint Polt Péter legfőbb ügyész – a befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen folyamatban lévő nyomozás eredményeként – indítványt tett az Országgyűlés elnökénél Molnár Zsolt országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére.

Az ügy lényege röviden:

A volt környezetvédelmi miniszter a férfitől 30 millió forint készpénzt kért azért, hogy a szerződés létrejöttét és fenntartását ne akadályozza.

Molnár Zsolt ezután megkérte a volt minisztert, hogy az ő részére is kérjen 40 millió forintot azért, hogy a szerződést ő se támadja.

Miutána a kft. megnyerte a tendert, a már említett férfi 2019. augusztus 6-án, Budapesten 40 millió forintot adott át Molnár Zsoltnak.

A felmerült bizonyítékok alapján a legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél indítványozta Molnár Zsolt országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!