"Az elején nem ment úgy a játék, ahogy terveztük, az Esbjerg alaposan megdolgoztatott bennünket. Az első félidőben sem játszottunk rosszul, de a második félidőt kiválóan kezdtük, jól védekeztünk, kontrolláltuk a meccset, az érzelmeinket. Amikor így játszunk, nagyon nehéz megállítani minket" - nyilatkozta Ambros Martín, az ETO edzője.

Kapcsolódó

Mikler focikapusokat idéző kivetődésén pörögnek a kézidrukkerek

Volt, aki piros lapot reklamált, más szerint jól döntöttek a bírók.

A szakember szerint ugyan csak egy csapat kerülhet a döntőbe, de az ellenfél is megérdemelte volna, mert alaposan megnehezítette a dolgukat.

Szerettük volna a legjobb formában zárni a szezont, az első feladatot teljesítettük, úgy érzem, készen állunk a döntőre.

Kovács Anikó / MTI Ambros Martin ünnepel

Silje Solberg a csodálatos hangulatot és a csarnok atmoszféráját dicsérte. "Ilyen hangulatban nem is lehet rosszul játszani. Együtt volt a védekezésünk, ez kellett ahhoz, hogy ilyen meccset játsszunk."

Arra a kérdésre, hogy gondolta volna valaha, hogy egy BL-elődöntőben több gólt szerez, mint az ikertestvére, azt felelte: "Soha!"

A győriek kapusa a dánok kapus nélküli játékát két góllal büntette, míg az Esbjerg balszélsője, Sanna Solberg csupán egyszer volt eredményes.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Győri Audi ETO KC (@gyoriaudietokc_official) által megosztott bejegyzés

A beállós Crina Pintea szerint volt hullámvölgy a játékban, de a második félidőben sikerült feltörni az Esbjerg védelmét.

"Miután összeraktuk a védekezésünket, már tudtunk figyelni a támadásra is. Onnantól szinte minden lehetőségünkkel éltünk" - mondta.

Lukács Viktória azt ecsetelte, mennyivel jobb győztesen elhagyni a pályát egy BL-elődöntő után, mint tavaly, amikor hetesekkel kikapott a csapat.

"Még mindig nem hiszem el, hogy a Bajnokok Ligája döntőjében játszhatok. Az első félidőben is jók voltunk, de aztán a félidőben megbeszéltük, hogyan lehet még javítani, így a második játékrészben mi irányítottuk a játékot."

A Team Esbjerg edzője, Jesper Jensen nem értett egyet azzal a felvetéssel, hogy a rövidebb kispad, és az ebből adódó fáradtság döntött volna.

"Úgy gondolom, hogy volt bennünk kellő erő, jól is játszottunk az első félidőben. Aztán szünet után hoztunk egy-két rossz döntést, sok helyzet kimaradt, sok két percet kaptunk. A győri kapusok pedig fantasztikusan védtek" - nyilatkozta.

A balátlövő Kristine Breistöl azt mondta, ezúttal minden erőfeszítésük sem volt elég.

Azt hiszem, a saját dolgunkat nehezítettük meg a buta hibáinkkal. Gyorsan összeszedjük magunkat és készen állunk a bronzmérkőzésre. Ha már nem harcolhatunk az aranyért, akkor legalább az legyen meg.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!