A fideszes politikus szerint a NATO nem tervezi és soha nem is tervezte megtámadni Oroszországot, cserébe képes megvédeni a tagjait egy esetleges orosz támadástól. Nagyon mást mondott, mint amit a kormány szokott.


„Az elmúlt 25 évről annyit, hogy ha most nem lennénk NATO-tagok, akkor valószínűleg jelenleg nem Ukrajna védekezne egy orosz támadással szemben, hanem mi” – idézi a Válasz Online Németh Zsoltot, a parlament külügyi bizottságának elnökét, a Fidesz alapító tagját, aki a Magyar Atlanti Társaság keddi konferenciáján tartott beszédében mondta ezt.

A politikus nem először fogalmaz meg a fideszes fősodorral ellentétes véleményt. A NATO-ról szólva kijelentette, hogy „bármit mondjanak is Putyin elnök nagyra becsült propagandistái, nem oroszellenes szervezet, nem tervezi és soha nem is tervezte megtámadni Oroszországot, viszont képes megvédeni tagjait egy orosz támadástól. Oroszország azért nem tudja katonai eszközökkel korlátozni a magyar szuverenitást, mert NATO-tagok vagyunk”.

Németh szerint az, hogy „Oroszország ezt a védelmi szövetséget fenyegetésnek tekinti, pusztán arra bizonyíték, hogy uralmat akar gyakorolni a NATO-tagok – vagy legalábbis a NATO-tagok egy része – felett, és ezt a NATO ellehetetleníti. Oroszország magatartása többet mond el önmagáról, mint rólunk”.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!