Miután felgyógyult, és több pozitív minta után negatív koronavírustesztet produkált, csatlakozik is a norvég női kézilabda-válogatott keretéhet Silje Solberg, a Győri Audi ETO KC kapusa.

Kapcsolódó

Horvát kézicsoda: öt profi, pár biokémikus, pszichológus és biológus

Lehet, a titok abban rejlik, hogy profik nélkül is lehet sikereket elérni?

A hírt Thorir Hergeirsson, a norvégok szövetségi kapitánya a pénteki sajtótájékoztatón jelentette be.

Az a tervünk, hogy ha minden jól megy, akkor legalább egy mérkőzésen pályára küldjük a középdöntőben

- mondta a szakember.

A csapat Emily Stang Sandóval és Rikke Granlunddal kezdte meg az Eb-t, a románok elleni harmadik csoportmérkőzésre érkezett meg Katrine Lunde, aki Sandót váltotta. De Lunde és Granlund volt a két nevezett kapus a csütörtöki, Hollandia elleni mérkőzésre is.

A csapat szombaton Horvátországgal, kedden Magyarországgal csap össze, várhatóan utóbbi mérkőzésre nevezik a győriek kapusát.

Eredetileg Silje Solberg helye biztos lett volna, de a koronavírus miatt sokáig úgy tűnt, teljesen le kell mondania a tornáról.

"Egyre jobb állapotban van, most az a cél, hogy az edzéseken minél többet dolgozzon, érezze a kaput. Úgy látjuk, már kezd megszabadulni attól a merevségtől, amit a teljes kézilabdamentes élet kihozott belőle" - mondta Hergeirsson.

Amennyiben Solberg játékra kész, úgy Sando vissza is utazik Németországba a Bietigheim csapatához.

"Végig úgy terveztük, három kapussal leszünk kint az Eb-n: ketten a csapatban, egy pedig tartalékként" - tette hozzá a kapitány.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!