Az Öröklét című dal, illetve az egész lemez központi gondolata az örökkévalóság, a harmóniakeresés, a halál utáni élet, a tudatosodás, valamint az örök érvényű szerelem.


Tímár Sára, Népművészet Ifjú Mestere és Junior Príma díjas énekesnő Ének a határtalanról címmel adta ki ötödik nagylemezét. Ez a lemez versmegzenésítéseket tartalmaz világzenei köntösbe bújtatva, amelyek saját szerzemények.

A lemezen olyan Weöres Sándor-versek és -népdalok hangzanak el, amelyeknek központi gondolata az örökkévalóság, a harmóniakeresés, a halál utáni élet, a tudatosodás vagy az örök érvényű szerelem. A versek és népdalok zenei kísérete hűen tükrözi azok mondanivalóját: hol felemel, magasba repít, hol pedig az emberi lélek mélyebb rétegeit feszegeti.

Weöres Sándor Öröklét című versét Sára Szabó Dániellel közösen zenésítette meg. A videóklipet Tímár Benjámin rendező operatőr készítette. A képeket több helyszínen rögzítették, a szentendrei énekesnő külön kérése volt, hogy a Dunakanyarban szülessen meg ez a klip is, hasonlóan a nagy sikernek örvendő, Krisztus feltámadott símű húsvéti után. A forgatási helyszínek a természetben voltak, ezáltal is ráerősítve a vers mondanivalójára.

A Magyar Családi Gazdaság adta helyszínűl a lovas jeleneteket, amely jelenetekben az az egész család segítségére volt a stábnak. Kisorosziban, a szigetcsúcson vették fel a naplementés és természeti képeket, továbbá a tikkasztóan meleg nyári napok után az élet ciklikusságát kifejező őszi jeleneteket is forgattak a Dömörkapu vízesésnél.

Rendező, operatőr, vágó: Timár Benjámin

Operatőrök: Liptai Gábor, Timár Benjámin

Drón: Balhunka Máté, Tímár Dániel

Hangfelvétel, keverés, mastering: Bobák Bence

A hangfelvétel a Pannónia Filmstúdióban készült 2023-ban.

Közreműködők:

Tímár Sára – ének

Szabó Dániel – cimbalom

Nyitrai Tamás – hegedű

Fekete Márton – brácsa

Lelkes András – bőgő

A hangfelvétel és a videó a Nemzeti Kulturális Alap – Halmos Béla Program jóvoltából születhetett meg.

Külön köszönet: Magyar családi gazdaság (Magyar Orsolya, Magyar Zselyke, Dr. Magyar Zsombor), Agárdi Mercédesz, Tímárné Tóth Éva, Tímár Anna, Tímár Dániel

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!