Hamarosan érkezik a zenekar új nagylemeze , ehhez kapcsolódóan rögzítettek nemrég egy minikoncertet, melynek egyik dala nálunk látható először.


A hazai könnyűzenei szcéna új, izgalmas színfoltja a Lámpaláng – a trióból hattagú zenekarrá bővült formáció saját dalokkal, megzenésített versekkel, balladákkal, ráolvasásokkal és mondókákkal teremt egyedi világot. Irodalmi igényességű szövegeiket (legyen az versmegzenésítés vagy saját írás) dallam- és énekcentrikus zenei környezetbe ágyazzák, melyben az akusztikus hangszerek is kiemelt szerepet kapnak.

A március elsején megjelenő új, Egyedül a magasban című nagylemezük beharangozójaként az albumról 3 dalt egy live session minikoncert keretében is rögzítettek.

– meséli a zenekar két vezetője, Tóth Orsi és Kristóf Martin. Ezúttal Nagy László Táncbéli táncszók című költeményére épülő dalukat, az Ez a világot mutatják be, amely a lemez egyik legdrámaibb alkotása lett. „A vers minden sora igazgyöngy, a hangok pedig, amik köré rendeződtek, a legmélyebbről jöttek” – írja Tóth Orsi.

A képi anyagot Kocska Ádám és Csapó Vera rögzítette és vágta. A hangot Lee Olivér vette fel, keverte és masterelte. Velük dolgozott még Nádasdi Sándor sminkes, és Rikk Csaba asszisztensként. A zenekar március 22-én mutatja be az új albumot a Fonó Budai Zeneházban, jegyet vásárolni ide kattintva lehet, a Facebook-esemény pedig itt érhető el.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!