L. Ritók Nóra elmondta, hogy nagyon nehéz lesz kiválasztani a családokat, mert ma Magyarországon közel egymillióan élnek mélyszegénységben, és csak a környékükön háromezer ilyen család van.


Magyar Péter vasárnap délután a Debrecenben tartott nagygyűlést azzal kezdte, hogy megköszönte a "propaganda" médiának, a Megafonosoknak és más "bértollnokoknak" a segítséget abban, hogy sokakhoz eljuthatott a napszemüvegének híre. A TISZA Párt politikusa felajánlotta a szemüveg egy licitre azzal, hogy a befolyt összeget jótékony célra ajánlja.

A hírverésnek köszönhetően rengeteg ajánnlat érkezett, végül 3 millió forintért kelt el az. A politikus megköszönte az anonim ajándékozónak a hatalmas összeget. A napszemüveg - tokkal együtt - vele volt, ezt meg is mutatta a nézőknek, és elárulta, hogy rajta már egy új napszemüveg van. Majd hozzátette: "Ami már rajtam van, az már az új női napszemüvegem". Ezt szintén nemes cél érdekében kapta és viseli - árulta el.

L. Ritók Nóra, alapító elmondta, hogy nehéz helyzetben vannak, mert nagyon sok rászoruló család van ma Magyarországon - majdnem 1 millióan vannak mélyszegénységben. A kiválasztásnál azonban több szempontot is figyelembe fognak venni, az anyagi körülmények mellett például az egészségügyi helyzetüket is vizsgálják majd. A szegénység önmagában is nagy bajm de ha valaki beteg, az még rettenetesebb - mondta.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!