A miniszterelnök a rádióban arról is beszélt, hogy Erdogannal mindenképpen jóban kell lenni, mert az ő kezében van a csap.


Ha a bérekről van szó, akkor B-Közép rigmusa az érvényes: még, még, még, ennyi nem elég – mondta Orbán Viktor a szokásos péntek reggeli interjújában a Kossuth Rádión.

„A reményünk az, mit remény, azért dolgozunk, hogy augusztus után a bérek érjék utol az áremelkedés ütemét” – jelentette ki a miniszterelnök.

Orbán szerint 1990-ben, az állami gazdaság felszámolása után nagyon alacsonyak lettek a fizetések, aminek az örökségét még most is viseljük.

A miniszterelnök szerint az áremelkedések egy része nem volt indokolt, ezért „karmokat kellett a kormánynak mutatni”, hogy fel tudjon lépni a multik ellen.

– ecsetelte Varga Mihály szorult helyzetét a miniszterelnök.

„A törökökkel mindenképpen meg kell állapodni, jóban kell velük lenni, meg kell adni nekik a tiszteletet” – magyarázta Orbán, mivel szerinte Erdogan „kezében van a csap”.

A jelenlegi is zajló budapesti atlétikai világbajnokságról is ejtett néhány szót, véleménye szerint a stadion és a rendezvény is a világ legjobbjai közé tartozik.

– szögezte le az interjú végén Orbán Viktor.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!