Xavier Bettel azzal a jelenettel élcelődött, amikor a miniszterelnök az uniós csúcson inkább kivonult a teremből, csak hogy ne kelljen Ukrajna uniós csatlakozási tárgyalásairól szavaznia. Máig nem tisztázott, hogy mosdóba vagy kávézni ment-e.


Mint ismeretes, decemberben végül előzetes bejelentése ellenére nem vétózott, de kiment a szavazásról Orbán Viktor, amikor Ukrajna uniós csatlakozásának elbírálásáról szavaztak az európai vezetők. Máig pletykák keringenek arról, hogy a magyar miniszterelnök a mosdóba vagy kávézni ment, esetleg egyszerűen csak a terem előtt várt a szavazás időpontjában.

Orbán később a háború sújtotta országnak szánt uniós segélyt meg is vétózta.

A Reutersnek most hosszú interjút adott Xavier Bettel volt luxemburgi miniszterelnök, aki többször is beszélt Orbánról. Mint mondta, jól ismeri a kormányfőt, és tudja, hogy nem lesz könnyű meggyőzni arról, hogy a jövő heti uniós csúcstalálkozón támogassa Ukrajna ügyét.

„És ezzel az a baj, hogy kívülről nézve egyesek számára az volt az üzenet, hogy »megkaphatod a támogatási pénzeket, ha cserébe egy fontos pillanatban elmész WC-re«. Véleményem szerintem ez nem jó üzenet”

– fogalmazott Bettel.

Hozzátette: „Nagyon óvatos vagyok, mert korábban büntetőügyvéd voltam. Amikor valamit elvettünk valakitől, mindig jogi döntés született, soha nem politikai. Egy politikai döntés után pedig még mindig lehet jogi döntést hozni. Képzeljük el, hogy politikailag eldöntjük, hogy milliárdokat adunk Ukrajnának, és fél év múlva születik egy jogi döntés, amely szerint nem támogathatjuk őket. Ki fogja ezt a pénzt visszafizetni?”

A politikus szerint

via RTL

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!