Halálos ágyán, már lélegeztetőgépre kötve szülte meg kisfiát egy 36 éves koronavírusos szentpétervári nő, írja a Mirror.

Szvetlana Szorocsinszkajával végül röviddel a szülés után, csak napokkal apja halálát követően, és csupán néhány nappal az anyja halála előtt végzett a Covid-19. A nő családját november 5. és 12. között szabályosan kiirtotta a járvány, az egyetlen túlélő az újszülött csecsemő maradt.

A terhes nő feltehetően akkor fertőződött meg, amikor édesapját látogatta meg a kórházban, aki szívműtéten esett át. A 64 éves férfi november 5-én hunyt el ugyancsak a koronavírussal összefüggésben, alig nyolc nappal azután, hogy hazaengedték a kórházból.

Az apja halálakor Szvetlana szomorú posztot írt a Facebookra:

"Apukám... te voltál a legjobb, legkedvesebb ember ezen a világon. Örökké szeretni foglak. Nem volt már elég időd, hogy láthasd az unokádat."

hirdetés

Röviddel később a nő bevonult egy kórház szülészetére, de miután kiderült, hogy elkapta a vírust, egy covidosoknak fenntartott intézménybe helyezték át. Mivel állapota folyamatosan romlott, egy idő után lélegeztetőgépre kötötték, így szülte meg végül a tervezetthez képest hat héttel korábban a fiát.

Szvetlana órákkal a szülés után meghalt.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>



hirdetés