Egy 27 éves férfit gyanúsítanak azzal, hogy szerda este megkéselte 30 éves élettársát Mélykúton. Az asszonyt az áldozat testvérének házában ölte meg. Ide menekült a gyerekeivel otthonról.

A gyilkosság előtt néhány órával a 11 kilométerre található Jánoshalmi Rendőrőrsön próbált segítséget kérni.

A rendőröknek elmondta, hogy megromlott a viszonya élettársával, féltékenység miatt sokat vitatkoznak, a férfi többször megfenyegette, ezért szeretné, hogy ha élettárs elhagyná a házát. Azt is mondta a rendőröknek, hogy a férfi még egyszer sem bántotta, de nagyon szeretné, hogyha elköltözne tőle.

hirdetés

A rendőrök felajánlották, hogy tegyen feljelentést zaklatás miatt, de az áldozat ezt akkor nem tette meg.

A rendőrök a szolgálati autóval hazavitték a nőt Mélykútra, a férfit is keresték, de nem találták otthon. Újra felajánlották, tegyen feljelentést zaklatás miatt, de a nő erre a rendőrség szerint azt a válaszolta, hogy még átgondolja. Ezután döntött úgy, hogy az éjszakát a gyerekeivel a testvérénél tölti.

Oda viszont később követte a férfi, majd végzett vele. Az RTL Híradónak nyilatkozó ügyész szerint veszekedni kedztek, majd a férfi megragadott egy kést, és több alaklommal megvágta a nő nyakát és mellkasát.

Ezután öngyilkos akart lenni, a házat is felgyújtotta, de a tűzoltók időben kihozták az épületből. Alig húsz perccel később már el is vezették a rendőrök. Ma letartóztatták, ugyanis mindent beismert. Az ügyészség szerint akár 15 éves is kaphat.

A RTL híradónknak nyilatkozó ügyvéd szerint a rendőrök feljelentés nélkül is léphetnek a hozzátartozók közötti erőszak megelőzéséről szóló jogszabályok alapján, ha közvetlen bántalmazásra utaló jeleket látnak.

VIDEÓ: az RTL Híradó riportja