Ben Hodges nyugalmazott tábornok szerint egy dolog a politikai vita, és egy másik a bizalom.


„A tűszünet nem béke, Oroszországban pedig nem lehet megbízni, mert nem tartja be a megállapodásokat” - többek között erről beszélt a 24.hu-nak adott interjújában Ben Hodges nyugalmazott tábornok, az Egyesült Államok hadseregének volt európai főparancsnoka.

Hodges Ukrajna kapcsán úgy fogalmazott, hogy „a béke nem a háború hiánya”.

- mondta a nyugalmazott tábornok. Szerinte ha a Krím orosz kézben marad, Ukrajnának esélye sincs visszaépíteni a gazdaságát. Ezért Hodges úgy látja, hogy óriási hiba volna Ukrajnát belehajszolni egy olyan megállapodásba, amely szerint Oroszország megtarthatja a félszigetet.

Arra kérdésre, hogy romlott-e Magyarország kapcsolata a szövetségeseivel, Hodges azt mondta: Magyarország nagyon kis ország, és nagyon kis része a NATO-nak.

„Szuverén ország, megválaszthatja a saját vezetőit. Nekem nem feladatom kritizálni a magyar emberek döntéseit. De azt is gondolom, hogy az államok közötti kapcsolat alapja a bizalom. Lehetnek komoly különbségek a politikában, de sosem szabad eljutni oda, hogy megkérdőjeleződjön a bizalom.”

Mint mondta, az amerikai katonák készek arra, hogy megvédjék Magyarországot, mint a NATO tagját, és szerinte a legtöbb magyar ember tudja, hogy számíthat az Egyesült Államokra.

- fogalmazott Hodges.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!