A Huron-tó felett szedte le vasárnap egy vadászgép az egyelőre ismeretlen objektumot.


Nem zárta ki az észak-amerikai légtérvédelem főparancsnoka, hogy földönkívüli tárgyat lőttek ki vasárnap a Huron-tó felett - számolt be róla a Time.

Mi is beszámoltunk róla, hogy vasárnap egy újabb azonosítatlan tárgyat semmisített meg egy amerikai vadászrepülő, ezúttal a Huron-tó felett, az Egyesült Államok Michigan államának közelében.

Míg azonban az első, február 4-i esetnél kínai kémballonként azonosították a lelőtt objektumot, addig a másik három esetben még nem jöttek rá a tárgyak eredetére.

A rejtélyt azonban csak fokozta az Észak-Amerikai Légtérvédelmi Parancsnokság (NORAD) főparancsnokának nyilatkozata. A Time beszámolója szerint ugyanis Glen VanHerck vasárnap este egy újságírói kérdésre válaszolva nem zárta ki, hogy a Huron-tó felett semlegesített azonosítatlan eszköz földönkívüli volt.

- fejtette ki VanHerck. A főparancsnok azt is elismerte, hogy a körülmények elég zavarosak, a Pentagon pedig próbálja begyűjteni a kilőtt tárgyak maradványait, hogy többet tudjanak meg azokról.

VanHerck ugyanakkor a lelőtt tárgyakat nem akarta a léggömböknek nevezni. Viszont a főparancsnok szerint ezeket a „tárgyak” a földön senkire nem jelentettek veszélyt, viszont úgy ítélték, hogy kockázatot jelentenek a polgári légiforgalomra.

(Via 24.hu)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!