Észak-Amerikában lassan minden napra jut egy azonosítatlan repülő tárgy, amit az amerikai légierő szed le.


Újabb azonosítatlan, nagy magasságban közlekedő légi eszközt lőtt le az amerikai légierő, ezúttal Kanada felett, írja a CNN. Az ország északnyugati része felett közlekedő tárgy kilövésére Justin Trudeau kanadai miniszterelnök Joe Biden amerikai elnökkel egyeztetve adott utasítást.

Az Észak-amerikai Légvédelmi Parancsnokság (NORAD) még péntek este azonosította a tárgyat, mely csak másnap lépett be Kanada légterébe. A kilövést egy F-22 Raptor típusú amerikai vadászgép hajtotta végre. Justin Trudeau közölte, hogy összegyűjtik az eszköz maradványait és elemzik a tárgyat. A NORAD szóvivője közben bejelentette, hogy már sikerült is azonosítani az eszközt, de részleteket egyelőre nem hoznak nyilvánosságra.

Az F22-es pénteken Alaszka partjainál lőtt le egy másik azonosítatlan légi eszközt, mely indoklásuk szerint veszélyeztette a polgári légi forgalmat. Egy héttel ezelőtt az amerikai légvédelem egy kínai kémléggömböt lőtt le az ország keleti partvidéke felett, ami nyolc napig sodródott az Egyesült Államok légterében.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!