A kicsi anyukája sejtette, hogy valami nincs rendben. Az igazgató azonban nem állt vele szóba, ezért úgy döntött, hogy elrejt egy diktafont a gyerek táskájába. Megdöbbentette, amit hallott.


Mauglinak hívták, folyamatosan kiabáltak vele, és szavakkal bántottak egy ötéves, autizmussal élő kisfiút egy III. kerületi óvodában - számolt be róla az RTL Híradó. Minderre úgy derült fény, hogy az anyukája egy diktafont rejtett a gyerek táskájába, ami rögzítette az eseményeket.

Áden anyukája a Híradónak azt mondta:

„Volt olyan, hogy ott álltam az irodája előtt két óra hosszát, mert éreztem, hogy beszélnünk kell erről. Szerettem volna, hogy áttegye Ádent másik csoportba” - mondta Izabella.

Az anyuka ezért úgy döntött, elrejt egy diktafont Áden táskájába. A szerkezet több mint két óráűn keresztül rögzítette, mi hangzik el a csoportban.

„Hagyd már abba! De ezzel mit csinálnak a fejlesztésen, ott nem kell ülni? Ott nem kell 25 percig ülni a szájbabaszott logopédián?” - mondja a felvételen az egyik óvónő a gyereknek. Emellett az is kiderült, hogy a kicsit rendszeresen Mauglinak hívják.

Az RTL megkeresésére az érintett tankerület azt válaszolta, hogy az ügyben vizsgálatot indítottak, és hétfőn azonnali hatállyal felmondtak az érintett óvodai dolgozóknak.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!