Az anyuka titokban hangfelvételt készített arról, hogy mi történik a csoportszobában. Az eset után azonnali hatállyal felmondtak az érintett óvodai dolgozóknak.


Az autizmussal élő ötéves Áden édesanyja érezte, hogy valami nincs rendben az óvodában, ezért titokban hangfelvételt készített arról, mi történik a csoportszobában. Sajnos, beigazolódtak a sejtései. Kiderült, hogy az óvónők csúnyán beszéltek vele és Mauglinak nevezték. „Betörjük a Mauglit. Na gyere Áden, keresd meg a jeledet az ordítás helyett. Hagyd már abba!!! Hol a lufi? Keresd meg a jeledet, anyád választotta!” – többek között ezek a mondatok hallhatók a két és fél órás hangfelvételen. A kisfiúhoz a felvétel ideje alatt egyszer sem szóltak kedvesen és az édesanya azt is valószínűnek tartja, hogy a gyereket bezárták valahova.

„Próbáltam jelezni az igazgatónőnek. Telefonon nem értem el. Volt olyan, hogy ott álltam az irodája előtt két óra hosszát, mert éreztem, hogy beszélnünk kell erről. Szerettem volna, hogy áttegye Ádent másik csoportba. Egészen addig, amíg nem tudott a hangfelvételről, nem is hívott vissza” – mondta az RTL Híradónak az édesanya, Kovács Izabella.

Az intézményt fenntartó Észak-Budapesti Tankerületi Központ vizsgálatot indított az ügyben és hétfőn azonnali hatállyal felmondtak az érintett óvodai dolgozóknak.

Az ügy további részletei az RTL Híradó riportjában:

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!