Szappannal moshatták ki egy ötéves, hallássérült, beilleszkedési és tanulási zavarokkal küzdő kisfiú száját egy fővárosi óvodában - ezt állítja a gyerek édesanyja, számolt be az RTL Híradó.

"Jöttünk hazafelé, és sírva fakadt, hogy, tehát elmondta azt, hogy kimosták a száját szappannal, merthogy ő csúnyán beszélt"

- fogalmazott az édesanya, aki azt mondja: a kisfiú száját egy pedagógiai asszisztens mosta ki. A szülők először rajta kérték számon a történteket.

"Elmondta, hogy részben ez megtörtént, tehát ő tagadta azt, hogy ez szappannal történt, azt mondta, hogy csak vízzel mosta meg a kisfiam száját, és hogy ezt megmondta neki, hogy ezt meg fogja tenni, ha csúnyán beszél, tehát félelemben is tartotta"

- mesélte a kisfiú anyja.

hirdetés

A szülők ezután panaszt tettek az óvoda vezetőjénél. Az intézményvezető az RTL Híradónak azt mondta: tudomása szerint kollégája csak a gyerek arcát mosta meg vízzel, hogy így kezeljen egy nehéz helyzetet. Az óvodavezető ezt nem tartotta helyesnek, ezért a protokollnak megfelelően elsőként szóban vonta felelősségre a dolgozót. Most vizsgálatot kezdeményez.

"Belevonva a gyermekvédelmi szakembereket, hogy részletesebben meg tudjuk vizsgálni, hogy tulajdonképpen ennek milyen hatása lehetett a gyermekre, vagy milyen egyéb olyan részletek vannak, amivel esetleg tudnánk segíteni ennek az ügynek a jobb megismerését"

- mondta az óvoda vezetője az RTL Híradónak.

Az anya azt mondja, januártól másik óvodába viszi a gyereket. A kisfiúval azóta pszichológus foglalkozik.

"Nagyon súlyos alvászavarai lettek, a fürdőszoba közelébe kettő napig nem tudtam vinni, mert annyira sírt és teljesen ki volt borulva, hogy vele mit csináltak. Hajnal öttől, sőt fél öttől este hétig fenn volt, nem bír aludni, felsír álmában, és retteg, hogy ez még egyszer bekövetkezik"

- meséli az édesanya.

A szülők gyermekbántalmazás miatt feljelentést tettek, a rendőrség nyomoz az ügyben.

Az RTL Híradó riportja:



hirdetés